Как да си запиша час за фотосесия?

Фотосесиите се осъществяват само след предваритлно записване. За да си запишете час е необходимо да се свържете с мен по телефон (това е най-бързият начин) или да пишете на имейл. Повече информация за начините за връзка с мен може да откриете на страницата с контакти. Ако предпочитате, може да пишете и лично съобщение през Facebook страницата ми. Необходимо е да оставите мобилен телефон за връзка, както и да ми уточните възраст и пол на децата от вашето семейство, които желаете да снимам. При записването на час очаквайте потвърждение от мен. Ако не съм потвръдила това означваа, че все още нямате записан час. Няколко дни преди деня на вашата фотосесия, аз ще се обадя на посоченият от вас телефон, за да уточним подробности и евентуално да потвърдим часа ако всичко е наред и при двете страни. Ако не можете да дойдете, поради каквато и да е причина, моля да ми се обадите по телефона 0887 550 148

Къде се намира студиото ви?

Студиото се намира в гр. Асеновград, бул. "Цар Иван Асен II" 127-129, партер.

Колко време продължава фотосесията?

Всички фотосесии са с продължителност 1 час, като има минимум за всеки един отделен час, а той е 10 кадъра - 60лв, което означава, че ако искате да ангажирате 2 часа за вашето семейство минимумът снимки за тези 2 часа е 20 броя - 120лв. Ако искате да ангажирате 2 часа само за 10 снимки, ще трябва да си доплатите цената на втория допълнителен час (60лв), независимо че сте си избрали 10 снимки.

Каква е цената на фотосесията?

Цената се определя единствено от броя кадри, които искате и тези, които си харесате. Сесията е с продължителност 1 час. В този един час се заснемат много кадри, а след края на сесията, веднага в студиото вие ще видите снимките и сами ще си изберете тези, които ви харесват. Те се описват, и заплащат според броя им. Няколко дни след това получавате избраните от вас снимки.

Времето за избор на снимки в студиото е 1 час. Моля да предвидите придружител, който да гледа децата ви докато избирате снимки.

Как и кога се потвърждават резервациите за фотосесия?

Резервациите се потвърждават по телефона. Няколко дни преди деня на вашата фотосесия аз ще се обадя на посоченият от вас телефон, за да уточним подробности и евентуално да потвърдим часа ако всичко е наред и при двете страни. Ако желаете да се свържете с мен, може да се обадите на тел. 0887 550 148.

Решихме да поканим още едни приятели да се снимат с нас. Може ли?

Идването на още хора носи и своите трудности и много често резултатите не са толкова добри поради присъствието на повече хора в студиото, което влияе на децата. Фотосесиите са организирани за 1 семейство с необходимите декори. Искам да предложа разнообразие на всеки един клиент и затова фотосесиите ми са планирани за 1 семейство на няколко декора. Ако дойде повече от 1 семейство, времето се разпределя помежду им, но всяко семейство заплаща отделна фотосесия както е записано в цените ми.

Колко струва една снимка?

По-подробна информация може да разгледате на страницата с цените.

Ние сами ли избираме снимките си?

Да, вие сте хората, които трябва да изберете снимките на децата си. След приключването на фотосесията, веднага на място ще разгледате и изберете снимките, които желаете да получите и закупите. Хубаво е в избора на снимките да участват и двамата родители. Ако присъстват и двамата, в това време трябва да има някой, който да наблюдава децата ви. След като изберете снимките, моля да обсъдите това с цялото си семейство. Случва се често двамата родители да харесат различни снимки и това да предизвиква спорове на място или по късно при изпращането на вече обработените снимки. Отговорността за избора на снимки е изцяло ваша. Не подменям избрани от вас снимки с други, а по скоро ако реша някога бих добавила като подарък хубава снимка.

Колко време след фотосесията получавам избраните от мен кадри?

Срокът за обработка на снимките зависи от броя на снимките. Обикновено той е 10 работни дни. При по голяма натоварентост срокът може да бъде по дълъг.

Трябва ли да ви пиша, след като сме получили вече снимките?

Би било чудесно да ми пишете дали всичко е наред с файловете. Ако не получа писмо от вас, ще си направя заключението, че всичко е наред.

Има ли начин да получа по бързо снимките си?

В повечето случаи изпращам файловете в кратък срок. Все пак ако желаете да получите снимките си в разумен срок избран от вас, тогава се доплаща по 4лв на снимка за експресна обработка.

В какъв формат и вид се получават снимките?

Снимките получавате в електронен вид като JPG файлове на носител по ваш избор — диск или изпратени на имейла. Ако желаете да получите снимките си на имейл, ще ви бъде изпратен линк за изтегляне. След като ги изтеглите получавам индикация за това и до 48 часа линкът може да не бъде вече активен. Тези, които желаят да получат диск със снимки, могат да го получат или в студиото в снимачни дни или да им го изпратя по куриер за тяхна сметка.

Кога е най-подходящото време за снимки на деца до 1 година?

Един от най-благоприятните периоди за снимки на вашето бебе е периода непосредствено след раждането му (до 14 ден). Следващият прекрасен момент, е когато детето ви може да стои само седнало и стабилно (след 8-мия месец) и все още не е започнало да лази. Разбира се, снимам деца във всяка една възраст и период, но това са едни от най-добрите моменти.

Колко време по рано, трябва да се обадя за да си запиша час за фотосесия?

Ако искате да запазите час за събота или неделя е добре да се обадите поне месец или два по-рано, защото бързо се изчерпват. За записване на часове през седмицата може да се обадите около една-две седмици по-рано.

Снимате ли бременни жени?

Временно съм преустановила работа с бременни жени.

Снимате ли новородени?

Да, снимам. Може да ми се обадите когато се роди бебето, за да се уговорим за удобно за вас време. Снимам бебета до 15-ти ден в отделен ден и специално подготвено студио за това.

Какви дрехи са подходящи?

Децата ви трябва да са облечени така, както вие искате. Моят вкус и желание може да не съвпадне с вашия, затова държа вие сами да изберете облеклото на децата си.

За семейни снимки е изключително важно да умеете да съчетаете облеклото си. Не е необходимо да е еднакво като цвят, но като тоналност и излъчване. Ако майката е облечена официално на токчета, а бащата е с джапанки и шорти, независимо, че например нюансите са близки, то кадърът няма да ви представя добре. Затова съчетавайте дрехите си по вид и излъчване.

Предлагате ли дрехи за снимки?

В студиото ми има много дрехи за момичета от 3 месеца до 9 години, но е желателно вие също да си носите дрехи, защото това което имам аз, може да не отговаря на вашият вкус. За момченца до 3 годишна възраст също има някои неща. За по-големите има шапки, тиранти и други допълнения.

Колко броя дрехи са необходими за фотосесията?

Толкова, колкото желаете. Вие сами преценето, колко пъти искате да проблечете детето си и дали то е готово да се преоблича често.

Правите ли фотосесии по индивидуална поръчка?

Да, наричам ги художествени фотосесии. Може да разгледате примерни снимки в галерията, както и да видите повече информация за тях на страницата с цените.

Колко по рано трябва да пристигнем в студиото ви?

Пет или десет минути по рано е нормално да пристигнете в студиото.

Трябва ли да носим чисти обувки за всички присъстващи?

Да при влизането ви в студиото ще трябва да си поставите найлонови калцуни, които ще ви даде асистента ми. Всички, които ще се снимат, трябва да си носят и чисти обувки, за да изглеждат естетически добре на снимките.

Трябва ли децата ни да са със специална прическа?

Не е нужно да правите прически на децата си. Все пак те са деца и са красиви в естесвения си вид. Не е желаелено да имат татуси и лак по ноктите. Но все пак ако харесвате така децата си, аз нямам нищо против да ги снимам и в този вид.

Има ли ограничения в броя на декорите?

Да, има ограничения. Декорите за 10 снимки са около 3бр, за 15 снимки — 4, за 20 снимки — 6, за 26 снимки — 7, за 30 снимки — 8, за 40 снимки — 10.

Колко време се съхраняват снимките при вас?

Архивът със снимки е 30 дни от датата на заснемане, след това не мога да възстановя снимките ви. За това моля, да си ги свалите веднага след получаването им и ако трябва да си ги копирате на още едно място. В сайта, през който ви изпращам снимките, се съхраняват до 48 часа след изтеглянето им.

Може ли да смените фона на вече готовите ни снимки или да добавите различни акесесоари?

Не, не подменят фонове, след като вече снимките са заснети. Не добавям и допълнителни елементи. Студиото е добре оборудвано и има голямо разнообразие от фонове и аксесоари и всичко това се решава от вас в реално време, за това добре обмисляйте нещата още по време на снимки.

Мога ли да използвам, направените снимки за реклама?

Не. Снимките по подразбиране се използват само за вашия семеен архив и не са за комерсиална употреба. Ако искате да бъдат използвани в реклама, се оформя като писмено разрешение от моя страна и се заплаща допълнителна цена за правата за ползване на съответните кадри.

Не желая да публикувате детете ми в порфолиото си и интернет пространството, възможно ли е това?

Възможно е. Затова ако не желаете детето ви да бъде показано в моята работна страница, моля да ми кажете това при записването на часа.

Защо не сте публикували моето дете?

В страницата си показвам едва 20% от заснетите деца, не е възможно да публикувам всичко и всички, поради липса на време.

Какво представлява обработката на снимки?

Подобряване на цветове, контраст, изостряне и изрязване на изображението. Включва също и премахване на някои несъвършенства. Ако желаете дадени белези, драскотини или други такива да бъдат оставени, ми кажете. Ако не ми кажете кои от несъвършенствата желаете да запазите в снимките, ще действам по свое усмотрение. Драстични промени по снимките не се правят, защото това е стилът ми на работа.

Мога ли да участвам със снимките във Фейсбук конкурси и други подобни?

Да, може.

Снимате ли и големи хора и снимате ли семейни снимки?

Снимам деца до 10 годишна възраст. Това не означава, че не бих снимала по голям брат или сестра, както и няколко семейни снимки с всички вас, но по принцип не правя цели фотосеси на по-големи хора. Не забравяйте, че все пак фотосесията е за децата ви.

Освен в студио, снимате ли и навън?

Да, снимам и навън, но винаги обявявам това във Facebook страницата ми седмица или две преди това, когато са ми известни и метеорологичните условия. Фотосесиите са различни спрямо сезоните. Не правя снимки в паркове. Външните снимки са сред природата в естествения й вид.

Как и откъде, мога да купя ваучер за подарък?

Ваучери може да купите директно от студиото в дните, в които снимам или да си поръчате доставка по куриер. Доставката е за ваша сметка до посочен от вас адрес. Ваучерите са на стойност избрана от вас, като има минимум 10 снимки — 60лв за снимане на деца от 1 месец до 10 години и минимум от 10 снимки - 100лв за снимки на новородени. От там нагоре вие решавате колко допълнително снимки искате да подарите. Ваучерите нямат давност и са за деца до 10 години.

Ето и как изглеждат ваучерите:

Мога ли да снимам в студиото ви с фотоапарат, телефон или друг вид устройство?

Не. Студиото е моя частна собственост и заснемането е забранено с какъвто и да е вид устройство.

Също така не е желателно записване на фотосесия с цел разучаване на студиото ми и отнемането на мои идеи за декори и каквото и да е било (тъй като това се случва често). Поради такива причини запазвам правото си да прекратя сесията и дори да се наложи да го напусните преждевременно.

В кои дни снимате?

Снимам през цялата седмица. Винаги може да се свържете с мен за запитване относно свободни часове и дати.

Снимате ли семейни събития, кръщенeта, сватби, абитуриенски балове?

Не, не снимам събития.

С колко придружители можем да дойдем?

Ако децата са две, придружителите да бъдат не повече от двама души и то хора, които биха помогнали по всяко време, а не само зрители. Не оставяйте децата ви да рушат студиото и да чупят декорите. Това са нещата, с които аз работя и много от тях са с антична стойност и на над повече от 100 години и трудно биха се възтановили.

Не е желателно с вас да идват други семейства, които просто да наблюдават работата ми. Тогава за мен става трудно, не мога да местя декори, пречи се на осветлението и обстановката става изнервена.

Ако случайно сте близки, които имате записани поредни часове, моля имайте предвид, че докато снимам едното семейство, другото не може да остане в студиото. Рискуваме да провалим снимките на всички.

Какво се случва ако детето откаже да се снима?

Снимането против волята на детето, може да нарани неговата психика. Уважавайте мнението на децата си. Така ще отгледате свободен човек, можещ да взима сам решения. Сами преценете дали детето ви би се чувствало добре по време на снимки и дали би искало да се снима. Ако детето ви е във възраст от 2 до 3 години и вече е проявило упорството характено за тази възраст, по добре изчакайте удобен момент и тогава си запишете час за фотосесия. Ако детето ви, скоро е тръгнало на ясла или градина и все още не се е адаптирало добре там, може би няма да желае да се снима. Ако детето ви е посетило скоро болнично заведение и има неприятни спомени от това, поради някаква причина, очаква се да направи асоциация с това преживяване още щом влезе в студио.

За това, ако детето не желае да се снима, аз не бих го насилвала по никакъв начин. За мен е важно, сесията и престоят в студиото да остави приятни емоции и спомени.

Правилата в студиото са възникнали само и единствено от работата ми с хора и опита с тях. Нищо от написаното не е случайно!

Въпросите и отговорите ще бъдат допълвани в зависимост от тово което ви интересува, ако имате още въпроси, може да се свържете с мен. Ще бъдат полезни и за други хора.